Nyitvatartás

Hétfő: 12-19
Kedd: 10-17
Szerda: Zárva
Csütörtök: 10-17
Péntek: 12-18
Szombat: 9-12
Vasárnap: Zárva

Elérhetőség

Hamvas Béla Városi Könyvtár

2440 Százhalombatta
Szent István tér 5.

Tel: 23-355-727
Fax: 23-355-727

Email: konyvtar@mail.battanet.hu 

Adószám: 16935248-1-13

Online katalógus

Honlapunk jobb oldali sávjában található a katalógus online verziója, amelyet minden honlap látogató használhat, tájékozódhat a könyvtár állományáról.
A beiratkozott olvasók azonban plusz szolgáltatásokat is igénybe vehetnek, pl. meghosszabbíthatják kölcsönzési határidejüket, másoknál kölcsönzésben lévő könyveket jegyezhetnek elő, a könyvtárban lévő könyveket lefoglalhatják maguknak, gyarapítási javaslatot küldhetnek.

 

Hírlevél szolgáltatás

Beiratkozáskor - illetve a könyvtári tagság ideje alatt bármikor, az érvényben lévő adatvédelmi szabályozásoknak megfelelően – lehet feliratkozni a különböző tartalmú könyvtári hírlevelekre, melyek a megadott email-fiókba érkeznek.

  • Adminisztrációs hírlevél Itt értesítjük olvasóinkat a könyvtár működésével kapcsolatos hírekről, pl., rendkívüli zárva tartás, bármilyen változás a szolgáltatásokban, stb. Minden könyvtárhasználónak feltétlenül ajánljuk!
  • Könyvtári hírlevél A könyvtári programok, események iránt érdeklődő olvasóinknak ajánljuk.
  • Beszerzési hírlevél Az újdonságok iránt érdeklődők megkapják a beszerzett dokumentumok listáját.

 

Lejárat előtti értesítés

Minden olvasónk, aki - az érvényben lévő adatvédelmi szabályozásoknak megfelelően - email címet ad meg, a kölcsönzési határidő lejárta előtt 3 nappal értesítést kap a közelgő határidőről.

 

Online panaszfelvételi űrlap

A személyesen a könyvtárban kitölthető nyomtatvány mellett online felületet is biztosítunk olvasóinknak, hogy a könyvtár működésével kapcsolatos panaszaikat megtegyék.

 

NAVA adatbázis használata

A Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) a magyar nemzeti műsorszolgáltatói kötelespéldány-archívum. Gyűjti, archiválja az országos földfelszíni televíziók (m1, m2, Duna TV, RTL Klub, TV2) magyar gyártású és magyar vonatkozású műsorait. Folyamatosan befogadja a Magyar Televízió történelmi és kulturális kordokumentumokat őrző archívumának anyagait. Tartalmaz továbbá a Magyar Nemzeti Filmarchívumból 100 magyar filmet, a Színház és Filmművészeti Egyetem 1955-1976 között készült vizsgafilmjeit, filmhíradókat 1943 előttről, valamint Mediawave archívumot (Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány a kortárs film-, zene-, fotóművészet, valamint az ifjúsági műhelyek fóruma.) A tárolt felvételeket katalogizálják, formai és tartalmi szempontú visszakeresést biztosítva. A műsorszámok részletes dokumentációja, rövid leírása, kiemelt kulcsképei minden internetfelhasználó számára szabadon elérhetők a honlapon található kereső segítségével.

A NAVA katalógusának adatai nyilvánosak, az interneten minden érdeklődő számára hozzáférhetők a www.nava.hu linkre kattintva. A felvételeket megtekinteni, meghallgatni azonban, csak egy zárt hálózaton keresztül kizárólag a NAVA-pontokon lehet. Ilyen NAVA-pont egyike a Hamvas Béla Városi Könyvtár is.

Részletes felvilágosítást, segítséget nyitvatartási időben az olvasószolgálat munkatársaitól kérhet!