Nyitvatartás

Hétfő: 12-19
Kedd: 10-17
Szerda: ZÁRVA
Csütörtök: 10-17
Péntek: 12-18
Szombat: 9-12

Naptár

h k s c p s v
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

Elérhetőség

Hamvas Béla Városi Könyvtár

2440 Százhalombatta
Szent István tér 5.

Tel: 23-355-727
Fax: 23-355-727

Email: konyvtar@mail.battanet.hu 

Adószám: 16935248-1-13

Facebook

Közösségi szolgálat - ONLINE -

 

 

Könyvtárunk lehetőséget biztosít a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény előírásai szerint az 50 órás iskolai közösségi szolgálat teljesítésére, mely előfeltétele az érettségi bizonyítvány kiadásának.

A közösségi szolgálat megkezdéséhez előzetes egyeztetés szükséges: konyvtar@mail.battanet.hu

Több lehetőséget is választhatsz, illetve egyféle feladatból többet is bevállalhatsz!

 KÉSZÍTS KÖNYVAJÁNLÓT! Írásban vagy filmben!

Egy általad olvasott könyvből írj 1500-2000 karakterből álló könyvajánlót, amit a könyvtár közösségi felületein felhasználhat. Vagy készíthetsz maximum 3 perces könyvajánló videó-bejegyzést, amit a könyvtár közösségi felületein felhasználhat.

Bármelyiket választod, 15 óra teljesített közösségi szolgálatot írunk jóvá (beleszámolva az olvasásra szánt idődet is).

 ÍRJ ESSZÉT! Olvasásról, könyvtárról!

Szerinted, miért jó olvasni? Miket érdemes olvasni? Miért jó hely a könyvtár? Meséld el 1500-2000 karakterben egy jó élményedet, ami a könyvtárhoz vagy az olvasáshoz kapcsolódik! Írásodat a könyvtár közösségi felületein felhasználhatjuk, és az Archívumban megőrizzük.

Ezért 6 óra teljesített közösségi szolgálatot írunk jóvá.

 KÉSZÍTS OKTATÓVIDEÓT! Mutass be kütyüket, mutasd meg, mit érdemes tudni a közösségi oldalakról!

Van valami izgalmas kütyüd? Esetleg Te magad fejlesztettél valamit? Mutasd be! Biztos találkoztál már Te is megmosolyogtató dolgokkal az interneten, amik abból adódtak, hogy nincs mindenki teljesen képben, mi mire való, mit jelent, hogyan kell használni. Segíthetsz azoknak, akik nem olyan tájékozottak a közösségi oldalakon! Készíts maximum 8 perces videót bármelyik témában, amit a könyvtár közösségi felületein felhasználhat.

Egy videóért 6 óra teljesített közösségi szolgálatot írunk jóvá.

 RAJZOLJ! Tervezz könyves/könyvtáros logót, grafikát, vicces képet!

Érdeklődj, milyen részlegeink, különgyűjteményeink vannak a könyvtárban! Tervezhetsz egyéni grafikát, tájékoztató táblát, feliratot, amiket használhatunk könyvtári tereinkben!

Egy tervedért 4 óra teljesített közösségi szolgálatot írunk jóvá.

GAZDAGÍTSD AZ ARCHÍVUMOT! Írj esszét Százhalombattáról! Készíts helytörténeti interjút a szüleiddel, nagyszüleiddel! Készíts videó- vagy fotó-összeállítást városunkról! Van helyi példaképed? Készíts vele interjút!

Írhatsz 2000-2500 karakteres esszét a városról: a múltjáról vagy a jelenéről. Kérdezd meg – írásban vagy videón – szüleidet vagy nagyszüleidet, hogyan kerültek Százhalombattára, milyen emlékek kötik a városhoz? Mutasd be, ha valakit példaértékűnek tartasz Százhalombattán! Készíthetsz minimum 3 – maximum 8 perces videót, vagy 8-10 képből álló fotó-összeállítást, amely bemutatja városunk értékeit.

A leadott anyagtól függően 6-25 óra teljesített közösségi szolgálatot írunk jóvá.

 VAN MÁS ÖTLETED? Oszd meg velünk! Nyitottak vagyunk, ha neked esetleg a fentieken kívül más ötleted van, amit – tekintettel a pandémiás körülményekre – meg tudunk valósítani.

 ADATKEZELÉS: Kérjük, hogy a fotók és a videók elkészítésénél az adatvédelmi- és szerzői jogi szabályokat tartsd be! A könyvtár adatkezelési irányelveiről a jelentkezőket a munkák beérkezése után tájékoztatni fogjuk.

A közösségi szolgálatra vonatkozó egyéb feltételeket, adminisztrációs hátteret, további tudnivalókat az iskola és a könyvtár közötti megállapodás tartalmazza.

Készülhettek egy vagy akár több feladattal is, attól függően, hogy hány órát szeretnétek, hogy igazoljunk. Kérjük, hogy amikor jelentkezel, írd meg, hogy melyik iskolába jársz (pontos név), hogy a megállapodást intézni tudjuk. A munkáitokat a gyermekkönyvtáros kollégánk értékeli.

Az igazolást két módon tudjuk intézni:

Ha van erre a célra kialakított füzeted, akkor személyesen kell felkeresned a könyvtárat (egy előre megbeszélt időpontban). Mi kitöltjük, aláírjuk, lepecsételjük.

Ha nincs füzet, akkor mi állítunk ki egy igazolást, ebben az esetben nincs szükség személyes jelenlétre, ezt email-ben fogjuk elküldeni.

 A kész munkákat az alábbi email címre várjuk:

konyvtar@mail.battanet.hu 

Ha tovább kérdésed van, a fent említet email címen bátran írd meg nekünk! Szívesen segítünk!

 Jó munkát kíván: a HBVK

Katalógus

Hogyan használjam a katalógust?

Feltöltés alatt

Galéria

2015. december 10.

Könyvtárosok világnapja

2015 - Van képünk hozzá!

2016 - A könyvtárosok is esznek

2017 - Humor a könyvtárban

2018 - Dedikáció

2019 - Olvasószemüveg

2020 - Szép mondatok könyve

Partnereink

logók linkként?

Bejelentkezés

Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.