Nyitvatartás

Téli nyitvatartásunkat a hírfolyamban találják!

Naptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
 
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Elérhetőség

Hamvas Béla Városi Könyvtár

2440 Százhalombatta
Szent István tér 5.

Tel: 23-355-727
Fax: 23-355-727

Email: konyvtar@mail.battanet.hu 

Adószám: 16935248-1-13

Facebook

Dokumentumok

 

A Hamvas Béla Városi Könyvtárban2014 januárjában kezdődött meg a minőségirányítás bevezetésére irányuló munka. A közel három éves folyamat eredményeként 2017-ben Balogh Zoltán az emberi erőforrások minisztere a Minősített Könyvtár kitüntető címet adományozta a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárnak, mely cím viselésére 5 évig jogosult. A díjat 2017. 01. 22-én Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkártól vette át Kovács Marianna a könyvtár igazgatója.

 

Kovács Marianna igazgató átveszi a Minősített Könyvtár címet Dr. Hoppál Péter államtitkátról a budapesti Vigadóban.A Minősített Könyvtár címet a kultúráért felelős miniszter egy 2010 márciusában hatályba lépett rendelet alapján adományozza. A cím elnyerésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma évente pályázatot hirdet. A pályázat célja a minőségfejlesztés és a minőségirányítás módszereinek alkalmazásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó könyvtárak és könyvtári tevékenységet folytató szervezetek munkájának elismerése. A pályázók előre meghatározott szempontok szerint elkészített önértékelés és teljes körű minőségügyi dokumentáció benyújtásával jelentkezhetnek a cím elnyerésére. A beérkezett pályázatokat a Könyvtári Minőségügyi Bizottság bírálja el az írásos anyagok és a helyszíni szemle alapján. A minőségirányítás a könyvtár olyan koordinált irányítási tevékenysége, melynek célja a minőség bevezetése, fejlesztése, megtartása és biztosítása.  A megfelelően kidolgozott minőségirányítási rendszer az alapja annak, hogy a könyvtár sikeresen megfeleljen a jelenlegi és a jövőbeli magas színvonalú szakmai igényeknek és elvárásoknak.

Intézményünkben 2014-ben alakult meg a Minőségirányítási Tanács (MIT), melynek célja a Hamvas Béla Városi Könyvtár minőségirányítási rendszerének felelősségteljes működtetése és fejlesztése. 

Feladata:

  • Felméri a minőségirányítással kapcsolatos feladatokat, koordinál és fejleszt, a határidőkről és felelősökről alkalmanként dönt.
  • Működteti a minőségirányításhoz kapcsolódó szervezési feladatokat
  • Véleményezi a minőségüggyel kapcsolatos anyagokat
  • Segíti az intézmény minőségügyi folyamatában részt vevő kollégák képzését
  • Felülvizsgálja, és szükség szerint javítja az önértékeléshez szükséges dokumentumokat
  • Létrehozza a könyvtár Minőségi Kézikönyvét és elősegíti annak megvalósulását
  • Folyamatosan vizsgálja és aktualizálja a minőségbiztosítási rendszert

 

Minőségpolitikai nyilatkozat

A könyvtár vezetése az intézmény szolgáltatásait és munkafolyamatait úgy szervezi, hogy azok a belső és külső partnerek mindenkori igényeinek a lehető legteljesebb mértékben megfeleljenek. Minőségpolitikájának megvalósítására, és a partneri elégedettség elérésének érdekében minden tevékenységére kiterjedő minőségbiztosítási rendszert működtet, amelynek folyamatos fejlesztését alapvető feladatának tekinti. A minőséggel kapcsolatos célkitűzései megvalósításához a teljes körű minőségirányítás (TQM) módszereit és technikáit alkalmazza. A könyvtár vezetése és minden munkatársa e nyilatkozatban kívánja a minőségi munka iránti elkötelezettségét kinyilvánítni és megerősíteni.

Küldetésnyilatkozat

A Hamvas Béla Városi Könyvtár mindenki számára korlátozás nélkül biztosítja az információhoz való szabad hozzáférést, az esélyegyenlőség és a demokrácia elvét követve. Biztosítja más könyvtárak és információszolgáltatók adatbázisának elérését, az internet használatát és közhasznú információs tevékenységet végez. Rendezvényeivel, csoportos foglakozásaival hozzájárul az olvasói igények felkeltéséhez, segíti az oktatói, nevelői munkát. Közösségi színtérként minőségi szolgáltatásokkal, programokkal lehetőséget biztosít az önképzésre, tanulásra és kikapcsolódásra. A könyvtár munkatársai számára fontos küldetés, hogy tevékenységükkel hozzájáruljanak mindenki egyéni boldogulásához. Fontos feladatának tekinti a kulturális értékek gyűjtését, megőrzését, közvetítését, különös tekintettel a helyi kulturális értékekre, Hamvas Béla szellemi örökségére, valamint a magyar népmesekincsre.

Jövőkép

A Hamvas Béla Városi Könyvtár a város kulturális életének egyik meghatározó és megkerülhetetlen alapintézménye. Könyvtárunk a város mindenki számára elérhető legkorszerűbb információ- közvetítő központja, rendelkezik az ehhez szükséges technikai és technológiai háttérrel. Gyűjteményünk fejlesztése során arra törekszünk, hogy az elektronikus és digitális dokumentumok mellett a hagyományos dokumentumok értékeit is megőrizzük. Szolgáltatásaink tervezése során érzékenyen reagálunk a várható társadalmi változásokra. Akadálymentes környezetben biztosítjuk szolgáltatásainkat. A változó használói igényeknek megfelelő esztétikus, barátságos terekben működünk.

HOSSZABBÍTÁS, KATALÓGUS

Hogyan használjam a katalógust?

Galéria

2015. december 10.

Könyvtárosok világnapja

2015 - Van képünk hozzá!

2016 - A könyvtárosok is esznek

2017 - Humor a könyvtárban

2018 - Dedikáció

2019 - Olvasószemüveg

2020 - Szép mondatok könyve

Partnereink

logók linkként?

Bejelentkezés

Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.